Marsvin & Hamster

Marsvin

Marsvinets historie


Marsvinet som hedder Cavia Porcellus på latin har en gennemsnitlig levealdre på 3-4 år, men det kan dog i enkelte tilfælde bliver helt op til 8 år gammelt. Marsvinet stammer fra Peru i Sydamerika, hvor inkaerne holdt marsvin dels som offerdyr og dels som slagtedyr. De brune- og hvidbrogede marsvin var i høj kurs, når der skulle ofres til solguderne. I midten af 1500-tallet kom marsvinet til Europa, og det er siden blevet et meget populært kæledyr. Omkring år 1680 blev der solgt masser af hollandsk opdrættede marsvin til Frankrig og England, og de var meget dyre, så det var kun de rige i overklassen som havde mulighed for at købe. Marsvinet blev således et statussymbol.

Der er utrolig mange forskellige historier på hvorfor marsvinet hedder som det nu gør, og det kommer sig faktisk af det engelske ord for marsvin “Guinea pig”, hvor “guinea” er en gammel engelsk mønt og “pig” betyder svin. Marsvinene er siden blevet brugt til mange forsøg og derfor hedder et forsøgsdyr i dag på engelsk “Guinea pig”.

Marsvinet er en gnaver, og de findes i et stort antal farver og størrelser. De vilde marsvin har grå og brund pels, og i naturen lever marsvin i udkanten af skove, i områder med klipper og i områder med sumpe, hvor de bor i huler og græs.

Man kan i dag købe flotte færdige bure og spændende legetøj til marsvin, og marsvinene er kendt for at være meget aktive og legeglade. Det kan virkelig anbefales at købe noget farverigt legetøj, så de har noget at lave.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

juni 2018
M T O T F L S
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategorier

Sider

Reklamer
%d bloggers like this: