Marsvin & Hamster

Marsvinets sanser og lyde

Posted on: november 4, 2010

Marsvinets sanser


Marsvinet bruger synet, lugtesansen, hørelsen og lyde, når det kommunikerer. Marsvinet ser faktisk ikke særlig godt, men det opfanger bevægelser. Derudover hører marsvinet udmærket, og det kan opfange lyde som vi ikke engang kan høre.

Den dominerende han


Det er meget interessant at der findes en rangorden i en marsvineflok. Når et marsvin dominerer går det på stive ben, skærrer tænder, hvæser, snerrer – alt sammen for at virke så skræmmende som muligt. Marsvin som lever sammen til dagligt kan godt jævnligt tage en lille slåskamp, men det skal ikke afholde dig fra at have flere marsvin. De vil meget gerne have selskab, og du skal såmænd bare sørge for at der er rigeligt med legetøj og foder til marsvin.

Marsvinets lyde


Marsvinet laver små klukkende lyde når de “taler” med hinanden, og hvis de eksempelvis bevæger sig i højt græs hvor de ikke kan se hinanden. Lydene betyder at alt er i den skønneste orden, og hvis der derimod er noget galt, så skriger marsvinet højt eller bruger de lyde vi næsten ikke kan høre. Marsvinet prøver på den måde at få andre marsvin til at flygte fra faren. Marsvin er som regel bange for alt hvad der nærmer sig fra oven, da det jo nemt kunne være en stor fugl som er én af deres naturlige fjender.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

november 2010
M T O T F L S
     
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategorier

Sider

Reklamer
%d bloggers like this: